D
Resultat 2014

Hesingfors vinnare och Finsk vinnare 6-7 december 2014

Hesingfors vinnare 6 December 2014 Finsk vinnare 7 December 2014

"Wall-E"
C.I.E. HR CH. NORD UCH. DK JV-12. NORD JV-12
Lordsett White Track Back To Linmoor
2a i chkl 2a BH med Cert and Res Cacib

"Wall-E"
C.I.E. HR CH. NORD UCH. DK JV-12. NORD JV-12
Lordsett White Track Back To Linmoor
2a i chkl 2a BH med R-Cert and Res Cacib

"Effy"
Linmoor Extra Zatisfaction
Excellent!

"Effy"
Linmoor Extra Zatisfaction
1:a i öppenkk och 4:a bästa tik


"Terry"
C.I.B. C.I.E. POHJ & FI & EE & SE & DK(SH) & LT & LV & BALT CH FIJW-06 EEJW-07 EEW-07 HeW-10 WVW-14 FIVW-14
SUCH FINCH C.I.E Linmoor Your Magesty

Finnish Veteran Winner 2014

SSKK INT Växjö 2 nov 2014
Så var det då åter dags för INT Växjö som för det mesta slutar med bra resultat! Denna helg hade mina bästa vänner Catarina och hennes man Peter kommit ner söder över. Vi har haft en jätte trevlig helg med god mat, gott vin och massa prat om hundar!!!!
Domare för dagen var Karin Lindhe-Klerholm. Wall-E vann Champioklass hanar och slutade som tvåa bästa hane. Effy Blev 2.a i sin klass med CK. Men lyckades inte placera sig i bästa tik.
 
 
World Winner Show In Hesingfors 8 augusti 2014
World Winner Show gick av stapeln i Finland i år. Jag hade anmält min älskade Wall-E och Catarina hade anmält Effy Linmoor Extra Zatisfaction. Catarina och Elin hämtade mig på Helsingfors flygplats och vi hade bokat in på Best Western bara ett par minuter från mässan. Wall-E och jag mötte även nya vänner på flygresan Emma och hennes syster med Welsh Corgi Cardigan tiken Pepsi som Wall-E genast fattade tycke för. Det skulle visa sig att vi skulle ses på fler flygningar och bli vänner!! Resultaten från WDS 2014 se här nedan!!!

"Wall-E"
C.I.E NORD UCH HR CH DK JV-12 NORD JV-12
Lordsett White Track Back To Linmoor
1:a Cahmpionklass hanar, 2:a bästa hane med
Res CC och Res CACIB


"Effy"
Linmoor Extra Zatisfaction
Bästa ungtik i en gigantisk klass!!!

 


"Terry"
C.I.B. C.I.E. POHJ & FI & EE & SE & DK(SH) & LT & LV & BALT CH FIJW-06 EEJW-07 EEW-07 HeW-10 WVW-14 FIVW-14
Linmoor Your Majesty
Bästa vetetan hane och titeln WVW-14!!!

4 Summer Night Show in Split Kroatien 24-27Juli 2014

Det började en kall februari kväll. Närmare bestämt den 17 februari. Catarina Henriksson kennel Woodcraft och jag satt och surrade per telefon. Vi diskuterade vart si skulle åka på hundutställningar under året. Eftersom det är ganska många mil mellan Boden där Catarina bor och Motala där jag bor så är det alltid roligt att träffas på utställningar. Det blir liksom inte tid över att åka och hälsa på varandra när det är så långa avstånd.
Vi pratade om Club Show, Sundsvall och några flera utställningar bland annat WDS i Helsingfors . Jag föreslog att vi skulle åka till Europa utställningen i Tjeckien i slutet på oktober.

Men Catarina var inte så pigg på det. Det är så himla kallt i oktober, kan vi inte åka till något varmt och trevligt ställe på utställning, kläcker hon ur sig. Vi åker till Split!!!!!! Jag höll på att tappa hakan. Split var ligger det nu igen. Hade hört att några svenskar för ett par år sedan varit i Split på 4 night Summer Show med sina Springer spaniel.
Fram med Google map och googla fram Split på kartan. Men det ligger ju för fasen i Croatien lång ut av bara h-vete. För långt säger jag bestämt!!

Men vi flyger säger Catarina, fast hon vet att jag är livrädd för att flyga. Jag håller med fast jag inte vill flyga och börjar redan känna ångest för en flygres på över 3 timmar. Bila till croatien var ju bara 235 mil så det var helt uteslutet för min del. Så flyg skulle de i så fall bli. Jag lovade att kolla upp det med en kompis som jobbar på Ticket och som alltid hjälper mig med mina resor. Till min stora förvåning så var det inte så dyrt att flyga ner med en hund.
Så vi bokade flyg och lägenhet några dagar senare. Och vi bestämde att vi skulle ha var sin hund med. Jag tog med min hane Wall-E och Catarina tog med sig sin tik Effy. Det var mycket smidigt att anmäla till denna utställning. Bara att maila anmälan och betala in på ett konto med SWIFT och Eban nr. Fick bekräftelse omgående att allt var klart. Nu var det bara att vänta nästan 5 månader innan det var dags.

Nu hade vi verkligen något speciellt att se fram emot denna sommar. Så kom då den 23 juli och jag skulle bila upp till Arlanda och möta upp Catarina som flög från Luleå ner till Stockholm. Sedan skulle vi ta ett plan till Split i Kroatien.
Resan gick bra måste jag säga. Denna gång andades jag i alla fall hela tiden när vi lyfte. Vilket jag brukar glömma bort att göra de flesta gånger jag flyger.
Vi kom fram helskinnade och tjejen vi hyrt lägenheten av kom och hämtade oss på flyget körde runt oss så vi skulle hitta till utställningsområdet. Hon stannade även så vi fick slå upp vårat tält på utställningsplatsen.
Felet var bara att jag höll ringkartan upp och ner. Men detta upptäckte vi inte förens dagen därpå när första utställnings kvällen var.

Ja, för utställningen hölls kvällstid. Klockan 18.30 invigning och hälsade alla domare välkomna med musik och pompa och ståt. Klockan 19,00 började bedömningen. Först kvällen var vi i god tid. Vi hade gångavstånd från lägenheten till utställningsplatsen. Det tog bara 5 minuter att gå dit.
Till vår stora förvåning så möttes vi av Ann Corbet, Kennel Timere från England som även hon hade haft ringkartan upp och ner. Så vi stod alltså båda vid fel ring. Och att flytta tält nu var inte att tänka på. Det var 14 ringar och drygt 2500 hundar per kväll som skulle dömas.
Vi hade även ett trevligt Norskt par som granntält som hade med sig en Kerry Blue terrier och en bearded collie. Så vi lät tälten stå kvar där de stod under hela helgen. Det viktigaste är ju att man har trevliga granntält men härliga människor i.

Det som först slår en på en sån här utställning är hur lättsamma och hjälpsamma alla är. Alla hjälper alla och vid sekretariatet flöt kön på obehindrat. Fast alla skulle hämta sina nummerlappar för alla fyra dagarna!!! Det var uppdelat gruppvis i lådor med hundens namn och ras på. Så det var lätt för de som satt där att hitta rätt. Mycket musik och dans var det ju också.
Wall-E och Effy var lite fundersamma första kvällen om detta verkligen var en utställning eller något annat jippo som deras mattar hade släpat med dem på. Wall-E brukar vanligtvis ligga i sin säng eller i min och sova vid denna tid på dygnet. Våra hundar är inte vana att vara på utställning
i mörker med spotlight. Men de vande sig ganska snabbt.
Först ut först kvällen var ”Wall-E” Lordsett White Track Back To Linmoor. Han tävlade i champion klass och vann denna klass och blev även bästa hane med Cert. Sedan var det ”Effy” Linmoor Extra Zatisfactions tur i unghundsklass. Hon blev etta där och även hon tog Cert. Oh vilken bra början på en lång helg, glada och döds trötta travade vi tillbaka till lägenheten, med hundar bur och väskor. Klockan var strax efter 3 på natten när vi kom tillbaka. Och fy vad trött man var!!!! Vi somnade nästan innan vi lade ner huvudet på kudden den natten.

Vi hade Acn på 18 grader så jag vaknade på småtimmarna med Wall-E tätt intill och under mitt täcke. Vi är inte vana vid att ställa Air condition på rätt grader upptäckte vi. Men Catarina pinnade upp och höjde till 22 grader, vilket var helt perfekt både för mig och Wall-E. Vi trodde väl att vi skulle komma upp tidigt nästa morgon och kolla in Split lite. Men oj vad vi bedrog oss.
Klockan 10,00 satt Wall-E på min sängkant och undrade varför matte fortfarande sov.
Skulle det inte bli någon Frukost????? Catarina staplade sig upp för att ta sin morgon rök med kaffe och jag var strax efter med mitt morgon kaffe.
Hundarna fick mat och det blev en liten kissrunda på våran bakgård som var full med olivträd. Jag älskar ju oliver, men de var inte riktigt mogna ännu. Så vi fick nöja oss med oliver på burk från Lidel till frukost. Vi satt på balkongen och surrade om kvällen innan och dess utställning. Temperaturen var redan vid 10 tiden på morgonen 28 grader. Vi bestämde oss för att kolla in hamnen på östra sidan denna eftermiddag.
Men det var alldeles för varmt för våra älskade hundar. Vi gick en liten runda på 45 minuter nere vid hamnen och sedan hem till Acn igen. Hundarna uppskattade verkligen kylan i sovrummet och vi tog en liten siesta innan vi packade buren för att ännu en kväll återvända till utställningsplatsen.

Klockan 18,00 började vi traska ner till utställnings området kväll två. Det tar ju bara 5 minuter att gå ner. Men denna kväll mötte vi några gatu hundar. Inget man vill möte på en gata i Split. Jag försökte skrämma iväg dem med argsinta rop. Men det var Effy som lyfte på läppen och fick dem att backa från oss denna kväll. Detta var nog den värst upplevelsen på hela denna resa! Men det gick ju bra i alla fall. När vi kom fram till utställnings området så hade våra vänner från Sverige och Tyskland redan öppnat tältet och vädrat ut ordentligt. Det var juniorhandler tjejen Isa Söderqvist från Sverige Erika och Paul som hon jobbar för i Tyskland. Vi kampade med dem resten av helgen och blev så väl bemötta med både mat och champagne!!!
Dag två var den bästa dagen, resultat mässigt måste jag nog säga. Wall-E Vann Champion klass med Cert och blev BIR, Effy vann även hon sin unghundsklass och tog Cert och 2: bästa tik. Wall-E skulle sedan in i Grupp 8 finalen. Och tro det eller ej men han vann Grupp 8 över en svensk golden och en slovensk cocker. Jag är så himla stolt över min underbara Wall-E som har ALLT!!! Men ännu var inte allt slut denna dag. Wall-E skulle även tävla i BEST IN SHOW denna kväll. Så vi kom hem ännu senare vid 04,00 på morgonen. Man undrar ju ibland vad man håller på med.
Men det är ju detta som är så vansinigt roligt me utställning och man får en liten kick varje gång. Jag tror alla håller med mig som läser detta.

Denna morgon blev klockan över 11,00 innan varken jag eller Wall-E orkade upp. Catarina och Effy var uppe tidigare med morgon kaffe och cigg. Men gick och lade sig igen för att ta igen några timmar den natten. Nu började vi undra om vi verkligen skulle orka med något annat än utställning på denna resa. Hitintills hade vi varken badat eller sett den fina sidan av Split. Jag bestämde mig för att bada om Wall-E och föna till honom inför denna tredje kvälls utställning. Catarina gjorde det samma med Effy. Och de var så himla fina inför 3:e kvällens utställning. Det var en ung ryss som skulle döma denna kväll. I ringen bredvid oss dömdes Dogo Argentino och Centralasiatisk Ovtcharka. Dessa hundar är definitivt inget att leka med. Och deras handler tyckte nog att ju mer de morrade desto häftigare var det.
Wall-E började redan innan han skulle in i ringen tycka att detta var aldeles för mycket. ALLA de andra springer spaniel tyckte nog det samma. Men Effy kutade in i ringen som inget hade hänt och vann klassen med Cert och bästa tik. Då hände det.
Två Dogo Canario började slåss i ringen bredvid och Effy tyckte att nu får det vara nog! Hanen som slog henne i BIR var lika eller mer uppskärrad av händelsen. Men Effy fick se sig besegrad av hanen denna gång.
Ännu en sen eller om du vill tidig morgon som vi kom tillbaka till lägenheten. Men nu hade vi VERKLIGEN bestämt att vi dagen därpå skulle shopa och se gamla stan i Split.
Vi palrade oss upp tidigt denna morgon. Men fy fasen!!!! Åska och tropiskt regt öste ner denna morgon. Så vi Facebookade och surrade lite om föregående kvälls resultat.
Vid middagstid ljusnade och slutade regna. Vi tog hundarna på en långpromenad och lämnade dem sedan med Acn på i lägenheten. Vi själva tog en tur på gamla stan och shopade. Det blev 3 nya fina väskor och några suvenirer som vi fick med oss hem. Vi stannade även och intog en underbar lunch vid hamnen innan vi gick tillbaka hem till lägenheten.
Detta var den sista dagen och sista kvällen för vår utställning i Split. Wall-E vann Champion klass hanar och tog Cert och bästa hane. Effy snubblade på målsnöret för ett Croation Champion. Men hon är i alla fall den bästa!!!!!
Sent även denna kväll eftersom vi stannade till Suprime Best In Show. Mycket dans och goda drinkar innan finalerna drog igång. Trötta men jätte nöjda med helgens resultat somnade vi och drömde om Jelenas song!!!!! På morgonen kom våran Kroatiska tjej och hennes kille och hämtade oss vid lägenheten och körde oss till Split flygplats. Detta har varit en av de mest ovanliga utställning resor jag har varit med om. Men även en av de mest omtyckta!!!! Jag kommer tillbaka, kanske inte nästa år !!!! Men någon gång så ses vi i Split!!!!


Isa Söderqvist från Sverige, Erika Heilmann och Paul Heilmann bjöd på Pizza och Champange andra dagen i Split!!!


Inför Supreme BIS kom det in Romarklädda soldater!!! Helt fantastiskt, dessa kläder lånas från ett museum för att bäras av män på denna utställning!!!


Effy Linmoor Extra Zatisfaction CC and 2:nd best bitch day 1 in Split!!!

Effy Linmoor Extra Zatisfaction CC and 2:nd best bitch day 1 in Split!!!

Shopping and a wonderful lunch at the harbor of Split

Shopping and a wonderful lunch at the harbor of Split

Wall-E CC , BOB and BEST IN GROUP with judge: Weng Woh Chan

"Effy" Linmoor Extra Zatisfaction CC and 2:nd best bitch day 1 in Split!!

"Wall-E" Multi CH Lordsett White Track Back To Linmoor
CC , BOB and BEST IN GROUP with judge: Weng Woh Chan

"Effy"
Linmoor Extra Zatisfaction 3rd in junnior handling with Isa Söderqvist

Multi CH Lordsett White Track Back To Linmoor
BOS Judge: Tamas Jakkel


CH Lordsett White Track Back To Linmoor and Linmoor Extra Zatisfaction
Judge: Tamas Jakkel

Wall-E likes the Swedish sofa!!!!

At the harbor in Split with the dogs!!!
SKK INT Köping och Askersund INT 19-20 July 2014

En helg med två Internationella utställningar och Wall-E Lordsett White Track Back To Linmoor var anmäld till båda.


I Köping på lördagen tävlade Wall-E och placerade sig som 3:a i
Championklass och 4:a Bästa hane!!

Dagen därpå var det dags att köra till Askersund. Skönt att det inte är så långt till denna utställning, då man varit på utställning dagen innanWall-E var i sitt esse denna dag och placerade sig som 2:a i Championklass och som 2:a Bästa hane och CACIB.

 

Bilderna är tagna året innan i Köping av Susanne Tillman!!!

 

 

 

 

SKK NAT utställning Borås 29 juni 2014

Dag två denna helg bar det av till SKKs Nat utställning i Borås. Bettys om stannade hela helgen var också med med JoJo. Kallr var det denna dag också ingen sommarvärmae att tala om inte. Vi campade ihop med Marica denna dag, eftersom det inte fanns en chans att få upp ett tält i närheten av ringen. Så tack snälla Marica för att vi fick vara i ditt tält!!
Wall-E Lordsett White Track Back To Linmoor var även denna dag i sitt esse.Vann Championklass och bästa hane. Men inte nog med det han travade även hem BIR och även Grupp 4 i finalen. Är sjukt inponerad av denna hund!!!

 

Betty Bjørsethn fina JoJo" Linmoor Endless Gold tävlade i Unghundsklass, vann denna med CK och placerade sig som 3:a Bästa Tik med RES-Cert.

Betty Bjørsethn fina JoJo" Linmoor Endless Gold tävlade i Unghundsklass, vann denna med CK och placerade sig som 3:a Bästa Tik med RES-Cert.

ClubShow den 28 juni 2014

Så var det då åter dags för Springer klubbens Club Show. Jag hade bara med mig Wall-E Lordsett White Track Back To Linmoor. Han placerade sig som 2:a i Champion klassen och 2:a bästa hane.

Med på Club Show var även systrarna "Effy" Linmoor Extra Zatisfaction och "JoJo" Linmoor Endless Gold med i Unghundsklassen. Båda med Excellent i en stor unghundsklass. Härligt att ha valpköpare både från Boden långt upp i Sverige och från Bergen så långt väster ut man kan komma i Norge. Betty som äger JoJo och jag hade en fantastisk helg och dagen efter körde vi till Borås för Kennelklubbens Nationella utställning.Tråkigt att det var så hemskt väder, bara 12 plusgrader och regn mitt i den Svenska sommaren.Men vad gör det när det går BRA!!!

SKK NAT Norrköping den 31 maj 2014

Ibland känns det bra att utställningen är nära. Bara 10 mil att köra på morgonen blir lite sovmorgon. Jag har alltid gillat ÖKKs utställningar. Denna dag var det "Wall-E"Lordsett White Track Back To Linmoor och "Eowyn" Linmoor Eternal Flame som var med på utställningen. Eowyn fick Excellent och placerade sig som 2:a i UKK. Wall-E som älskar utställningar och alltid gör sitt yttersta för att vara bäst, vann championklassen och blev bästa hane och BIM.
Domare : Kurt Nilsson

SKK NAT Sundsvall den 13 april 2014

Långt är det till Sundsvall. Men med trevligt ressällskap och bra domare så går det ganksa lätt att köra de 55 milen enkel resa.Vi mötte upp Catarina dagen innan och käkade pizza hos Annika i Sundsvall kvällen innan. Wall-E Lordsett White Track Back To Linmoor skötte sig som vanligt kanon bra och showade hem ett BIR till samlingen. Tack Nettan för trevligt ressällskap!!!!
Domare: Therese Johansson

Puppy Of The Year den 2 mars 2014

Linmoor Eternal Flame


Två av Linmoors valpar hade kvalifiserat sig för denna utställning i Stockholm på Grand hotell och Puppy of the Year. Linmoor Eternal Flame "Eowyn" hade placderat sig som Best in Show valp-2 på Kennelklubbens utställning i Norrköping den 1 juni 2013. Och hennes syster Linmoor Extra Zatisfaction "Effy" hade blivit Best in Show valp på kennel klubbens utställning i Piteå den 7 juli 2013. Vi åkte upp redan dagen före och tog in på Scandic. Nettan Söderkvist hängde med som hejarklack. Vi mötte upp Catarina och dottern Elin på Scandic Uplands Väsby. Sedan samåkte vi ihop till Grand dagen efter. Både Effy och Eowyn var jätte duktiga och hängde med i uttagningen ett par varv. Vi vann inte men detta var en jätte trevlig tillställning som vi sent kommer glömma. Tack Nettan, Catarina och Elin för en jätte trevlig helg!!!!!!

Linmoor Eternal Flame and Linmoor Extra Zatisfaction
ÖKKS Ösgötamästare 2014 den 28 februari 2014

Fredag den 28 februari var det dags Östgöta mästaren. Detta är en tävling för hundar som under föregående år blivit BIR eller erhållit en championtitel.
Jag har aldrig anmält någon hund tidigare fast vi haft både BIR hundar och nya Champions. Men i år kände jag att nu ska vi nog chansa.
Jag hade min älskade Wall-E som under året blivit Nordisk Champion.
Så han fick följa med.
Och vilken lycka. Han slog ut konkurrenterna en efter en och stod som ensam segrare och Östgöta mästare. Glitter och Glamor jag var så himla glad !!!!!

Resultat 2015

© Webdesigner/Annelie Karlsson Kennel Linmoor