Om kennel Linmoor

 

Kennel Linmoor ligger ca 2mil norr om Motala.
Vi föder upp springer spaniel i liten skala. Det brukar vara mellan 5-8 vuxna springer hemma på kenneln.

Jag började föda upp Engelsk cocker spaniel 1986. Då var kennelnamnet Mycock's. Min första tik kallades Mysan. Det blev några kullar efter henne. Mysan blev aldrig någon stjärna men lämnade några bra avkommor. Hon är mor till Mycocks After eight som i sin tur fick en son som blev kennel Mycocks första SU(u)ch Mycocks Dont stop me now.
Kennel Mycocks fanns fram till år 2003 då vårt nya kennelnamn blev godkänt. Att vi bytte kennelnamn beror mycket på privata omständigheter.

Jag såg min första springer 1988. Det blev kärlek vid första ögonkastet och jag köpte min första springer samma år. En hane vid namn Hammersmith's Silent Witness kallad "Alf".Han hade dessvärre HD- fel och kom aldrig att bli eftertraktad i avel. Samma år kom nästa hane Hammersmith's Right Stuff Of Course "Lådan" som tog sina tre Cert men på den tiden behövdes en jakt merit så så han blev aldrig Svensk utställnings champion. Nu behövdes en tik och året därpå kom den första tiken Hammersmith's Jig A Jig "Bertha" Hon lämnade flera bra avkommor bl.a. Mycock's Fishermans friend. Under 90-talet började det talas om amerikansk och engelsk typ. Mina hundar var väldigt mycket åt det amerikanska hållet. Det tog flera år innan jag gav upp med dessa mycket välbalanserade hundar, som både var vackra att titta på, rörde sig mycket bra samt användes i praktisk jakt med utmärkt resultat. En av nackdelarna var att de hade lite för mycket päls. Jag var nog en av de sista här i landet att ge upp de amerikanska linjer, som faktiskt tillfört vår springer här i Sverige mycket. Under denna tid blev det även två importer från Finland eller närmare bestämt Åland. Bogaloos Alicias Affair "Simone och Bogaloos Seduce You All "Molly". Molly har haft flera kullar på kenneln. Och hanen SU(u)CH Mycock's Red Hot Chilli Pepper är den som har vunnit mest i utställningsringarna, han har även två Norska Cert. "Simone har endast haft två kulllar hon parades med SU(u)CH Melverly Mystery Maker båda gångerna där Mycocks Online Mystery som bästa resultat, han har cert i både Sverige och Norge och även BIG-2 placering. År 2000 kom den första tik med så att säga engelska linjer Nobhill Modern Talkin' "Tess". Hon samägdes med kennel Nobhill under ett par år. Men är i dag en av våra egna hundar. Hon blev under 2002 både Norsk och Svensk utställningschampion. Samma år köptes även tiken Whisborne Catch'n Run, som lämnade den första kull med kennel namnet Linmoor. I denna kull finns tiken Linmoor Temptation "Linn". Som vid ett års ålder såldes till Åland, Finland till kennel Bogaloo's.
'Tess' SU(u)CH NUCH Nobhill Modern Talkin'var den tik som lämnade de två kullsyskonen 'Myggan' och 'Mysan'. 'Myggan' SU(u)CH NUCH Linmoor Unique View var den tik som utvecklades till den bästa och vann sitt Svenska utställning championat på bara 2 månader. 'Mysan' Linmoor Unique Talkin' har också hon tagit sitt svenska utställnings championat. I dag bor Mysan i Polen hos kennel Lordsett's kennel

Springern är rätt storlek på hund för mig och de är en utmärkt allround hund. Vi har en till två kullar per år, och jag försöker hålla kontakt med mina valpköpare så ofta jag kan.
Alla mina hundar är HD-röntgade, fucosidoseteastade CLEAR och ögonlysta.
© Webdesigner/Annelie Karlsson Kennel Linmoor